Uncategorized

SHAZAM – INTRE SF SI REALITATE

In aceasta saptamana am avut ocazia sa vad, la Inspire Cinema – VIP Electroputere, filmul: Shazam!

Regia: David F. Sandberg

Cu: Zachary Levi, Djimon Hounsou, Mark Strong, Jack Grazer, Asher Angel

Genul filmului: Actiune, Aventuri, Fantastic, SF

Durata: 131 minute

Acest film porneste de la ideea de baza ca toti avem puteri nebanuite de supereroi si ca pentru a putea dezvolta acest potential e nevoie sa credem in magie. Drept urmare, personajul principal al filmului, are nevoie doar de cuvantul: SHAZAM, pentru a se putea transforma in mod instant dintr-un pusti de 14 ani, intr-un erou. Iar acest lucru este posibil datorita atingerii magice a unui vrajitor. Pe parcusul desfasurarii actiunii, acesta trece prin diverse lectii si etape, menite sa il slefuiasca. Aceste noi abilitati dobandite erau greu de inteles si dificil de gestionat. De aceea, in prima faza, el trateaza aceste daruri sub o forma oarecum superficiala si distractiva, verificand daca poate sa zboare, daca poate vedea prin pereti, daca poate produce fulgere prin intermediul mainilor etc. Insa pe parcurs, lucrurile incep sa devina tot mai serioase si complicate, iar el este nevoit sa trateze cu multa responsabilitate si intelepciune postura in care se afla, mai ales atunci cand este pus fata in fata cu anumite puteri distrugatoare  cu care e nevoit sa lupte.

Dupa parerea mea , este un film reusit, care vine si cu multe subtilitati, pentru cine este pregatit sa vada dincolo de aparente, si anume: indeamna omenii sa creada in magia vietii, in magia cuvintelor rostite in mod autentic, din inima. De asemenea, aceasta poate sa vina cu mesajul ca fiecare dintre noi avem daruri unice, care abia astepta sa fie descoperite si manifestate.

Din momentul in care m-am asezat pe scaunele atat de comode de la cinema si mi-am pus ochelarii 3D, m-am simt instant transpusa parca intr-o noua lume. Ma simteam observator si participant in acelasi timp, lasand mintea sa taca, ochii sa vada si inima sa simta.

Pentru fiecare dintre noi, acest film poate avea semnificatii diferite: pe unii poate ii va amuza, altii il vor considera SF, altii o realitate, altii poate un joc, altii poate o poveste …

Acum pe final, OM-ule, o intrebare pentru tine: Si daca ar fi sa poti face acum o MAGIE, ce iti ofera posibilitatea sa te desfasori la potentialul tau maxim, in toata spledoarea ta, CE REALITATE ai alege? Mai ales daca ai avea informatia ca depinde doar de tine si de alegerile pe care le faci ?

 

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.