Uncategorized

Prin vecini, in Bulgaria

Cu ceva vreme in urma, am ajuns pentru prima data in Bulgaria, in mod spontan, dar cu bucurie, deschidere si curiozitate sa descopar oameni, locuri si traditii.
Motivul principal a fost participarea la proiectul: „SEE and GO – Atractiile turistice din zona transfontaliera RO – BG, la un click distanta”.
Acest proiect este implementat de ASOCIATIA CENTRUL PENTRU DEZVOLTARE MONTANESIUM din Montana, Bulgaria, in parteneriat cu ASOCIATIA MEREU PENTRU EUROPA, Romania.
Proiectul are ca si scop promovarea turismului din 3 zone bulgaresti: Montana, Vidin, Vratsa + 3 judete romanesti: Dolj, Olt, Mehedinti.

 

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei aplicatii software care sa ofere informare si claritate cu privire la:
– facilitati;
– produse tusice;
– atractii turistice;
Inca de cum am ajuns in Bulgaria, am simtit o dorinta de a explora zona, de ma plimba. Am fost cazati in Varset, la ATA SPA HOTEL. Intai am inceput la pas prin imprejurimi. Am fost incantata sa descopar cladirile specifice, energia locurilor, chemarea copacilor. Zi de duminca, fara graba, toate aleile pentru noi, fosnet de fruze, pe alocuri zapada.

La intoarcere insa, am grabit putin ritmul. Frigul a inceput sa isi spuna cuvantul. Eu deja incepusem sa ma gandesc ca a doua zi vreau sa ma bucur de un rasfat la SPA. Ocupandu-ma, la randul meu, printre altele, cu masaje, am ales un ritual SPA specific locului, cu aroma de trandafiri. Acesta a cuprins mai multi pasi, printre care gomaj, masca si masaj. M-am bucurat inainte de un ceai relaxant, dupa care m-am lasat purtata de mirosuri, sunete si atingeri.

Zilele urmatoare am continuat calatoria pe taramul bulgaresc si astfel am ajuns in zone care m-au impresionat, printre care Berkovista si Montana.

Inainte de intoarcerea in Romania, am mai facut un popas intr-o zona cu o incarcatura puternica energetica: Belogradcik.

Toate acestea fiind spuse, aceasta vacanta a fost o experienta placuta pentru mine.

M-am intors de acolo cu speranta ca fiecare din noi sa invatam sa pretuim mai mult fiecare loc in care mergem, caci fiecare zi e o NOUA CALATORIE, oriunde ne-am afla.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.