Masajul pentru copii

Masajul este o formă de terapie pentru trup și suflet practicată din cele mai vechi timpuri în diverse culturi din întreaga lume. Acesta are capacitatea de a aduce omul mai aproape de esența lui, în forma cea mai naturală. Conectarea cu sine are ca și efect conectarea cu întregul Univers în moduri din ce în ce mai armonioase.

De aceea, în anumite zone precum India, Japonia, Tibet, China, încă de mici, copii erau educați să fie tot mai conștienți de corpurile lor prin tehnici de respirație, conexiune cu natura, starea de prezență, practicarea recunoștiinței. Masajul făcea parte din viața lor încă de la vârste fragede, ceea ce le crea o anume temelie interioară încărcată cu multă iubire, afecțiune, încredere, căldură, siguranță, alinare.

Pielea este cel mai mare organ al corpului și reprezintă învelișului cel mai fin și cel mai receptiv al corpului fizic. La copii limbajul non-verbal are un impact mult mai puternic decât cuvintele sau acțiunile. Acest sistem se dezvoltă devreme, încă din viața intrauterină și joacă un rol universal în dezvoltarea timpurie a organismului. S-a constatat că răspunsul la stimularea tactilă a fost observată la ecografie mai devreme de 8 săptămâni gestaționale.

Mulți părinți au tendința, fie din lipsă de timp, de priorități sau de informare, să acorde mai multă importanță planului material în ceea privește educația copilului. Însă echilibrul este atunci când copilul are împlinite tot mai multe din nevoile care îl vor ajuta pe viitor să își creeze un mediu de viață potrivit cu adevărat sinelui său real.

Atunci când un copil este învățat încă de mic să i se facă masaj va considera familiar și simplu, în viitor, să-și asculte nevoile reale ale corpului, atât în ceea ce privește hrana fizică, cât și cea emoțională.

Beneficiile masajului pentru copii:

  • Dezvoltă inteligența emoțională;
  • Crește adaptarea receptivitatea dinspre mediul interior către cel exterior;
  • Creează un mediu proprice de manifestare a originalității, a darurilor native cu care acesta este înzestrat;
  • Creează un fundament solid de grijă, încredere și iubire față de corp, dar și față de partea mentală, emoțională, sufletească

Acest tip de masaj este recomandat tuturor copiilor începând de la vârsta de câteva luni și se adresează tuturor părinților deschiși să îi îndrume către o astfel de experimentare a sinelui.

În cazul copiilor născuți prematur, copiilor cu sindromul down și autism efectele pot fi mai vaste și profunde. Asta deoarece completează tratamentele de specialitate, venind cu un plus de valoare. Masajul are un rol foarte important prin faptul că le oferă acestora foarte multă afecțiune, ajundu-i să devină mai prezenți, mai impământați . Totodată, li se  facilitează și procesul de creștere, adaptare, vindecare.


Masajul pentru copii: 40 Minute - Începând de la 170 Ron, personalizat, în funcţie de fiecare caz în parte.

%d blogeri au apreciat: