Experiența inedită din viața mea de terapeut-maseur

Experiența inedită din viața mea de terapeut-maseur

În toată experiența mea de până acum, ca terapeut în masaje, am avut ocazia să interacționez cu mulți oameni. De aceea, mare mi-a fost mirarea atunci când am întâmpinat, la o programare, doi frați, unul în vârstă de aproximativ 4 ani, celălalt de 6 ani. Aceștia au venit însoțiți de mama lor. Și cum planurile fuseseră pregătite de acasă, am dat startul la destindere. Cel mare urma să beneficieze de un masaj de relaxare, iar cel mic de masajul Indian Champissage.
A fost uimitor impactul pe care mâinile mele le-au avut asupra lor, la fel cum l-au avut și ei asupra mea.
Prima dată a intrat în încăpere cel mare și am început să purtăm o discuție ca de la suflet la suflet. A fost atât de surprinzător încât, dincolo de ușile închise, o realitate diferită se deschisese pentru amândoi. L-am servit cu o ceașcă de ceai, pe care l-a și savurat cu bucurie. În mod respectuos mi-a spus că știa cât de important era să aibă grijă de corpul lui. De asemeni, m-a informat că nu avea nevoie de ajutor pentru a se urca pe masă și că era pregătit pentru acele momente de relaxare.
Un singur prosop mai mic a fost suficient pentru a-l acoperi. Și cum uleiul era deja încălzit, iar muzica se auzea în surdină, am pornit, cu pași repezi, către clipele atât de multe așteptate. Am simțit să manifest față de el o energie maternă, plină de blândețe, grijă și atenție. L-am perceput ca fiind mai receptiv decât multe alte persoane adulte venite pentru prima dată la masaj. Chiar s-a bucurat de fiecare clipă și a fost acolo total prezent.

Capacitatea lui de primire a fost una naturală și firească.

Apoi a venit rândul celui de-al doilea băiețel, ușor timid, mai neîncrezător în sine, emotiv, dar în același timp plin de căldură și deschidere, să se lase purtat de val. De cum a intrat pe ușă, a ținut să-mi povestească despre fratele său și de felul în care considera că mama lor se raporta la fiecare dintre ei. Din povestioară rezulta faptul că se simțea inferior și că avea tendința de a se compara cu fratele mai mare.
L-am rugat să se așeze pe scaun și am început să îi fac procedurile. Masajul pentru el a fost diferit. În primul rând pentru că s-a efectuat pe scaun, îmbrăcat și în al doilea rând pentru că s-a lucrat doar pe zona spatelui și a capului. Din câte am observat, capacitatea lui de primire a fost medie.
Asta datorită faptului că nu prea se considera suficient de valorizat, nici în viața de zi cu zi, și nu credea că merită foarte multe. După terminarea masajului mi-a spus că s-a relaxat și că a observat o lumină mov în timp ce stătea cu ochii închiși. L-am îmbrățișat, apoi l-am condus către ușă.
Acestea fiind spuse, îmi amintesc că din ziua aceea am rămas profund impresionată. Mai ales că am avut ocazia să observ, în mod direct, cum copiii au capacitatea de manifestare autentică într-un mediu propice. Unul încărcat cu empatie, dragoste, dăruire și dincolo de orice programe, tipare sau roluri.
Așadar, este o mare onoare pentru mine să pot dărui și copiilor, de toate vârstele, masaje cu multă dedicare, respect, încântare și dragoste.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: