Evenimente

DarVIN la Craiova, ECOLOGIC de la Domeniul Bogdan

Degustare Domeniul Bogdan

Zilele trecute am fost la Craft Pub, alături de alți bloggeri dragi mie din Craiova,  pregatită și curioasă să le dăruiesc papilelor mele gustative un răsfăț fin și natural, așa cum merită, mai ales că în ultima vreme am început să conștientizez din ce în ce mai mult cât de important este pentru mine să îmi acord momente în care efectiv savurez fiecare clipă, cu bucurie, răbdare, acceptare, liniște! Știți la ce mă refer… la starea aceea total VIE și proaspătă! Așa m-am simțit eu încă de la primul vin degustat și abia dacă puteam să mă hotărăsc dacă să fiu mai atentă la miros, la aromă, la culoare sau la limpezime! Tot degustând, eram atentă și la informațiile pe care le primeam. Astfel am aflat că vinurile de la Domeniul Bogdan se fac în Dobrogea, lângă Medgidia, fiind printre cele mai curate vinuri din România! Tot ascultam și degustam. Primul fel de vin, apoi al doilea tip de vin, iar la un moment dat aveam impresia că unde se termină o mireasmă, începe cealaltă, unde se termină o senzație, începe alta. Și mă tot gândeam la tendința mea spre natură și natural, când deodată aud ceva de lună. Și aflu că vinurile ecologice de la domeniul Bogdan se obțin ţinându-se cont de calendarul natural, în anumite faze ale lunii când seva plantelor, chiar și a viței de vie, se concentrează pe partea superioară. Totodată, mi-a atras atenția faptul că în cultura biodinamică de la Domeniul Bogdan nu se folosesc persicide sau îngrășăminte chimice. Se utilizează doar produse naturale precum plantele medicinale sau balegarul de vacă.

Vinurile de la Domeniul Bogdan pe care am avut ocazia să le savurez sunt următoarele:

Vinuri Domeniul Bogdan
Vinuri Domeniul Bogdan
  • Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec
  • Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Rose Fetească Neagră + Syrah, Domeniul Bogdan 2017, demisec
  • Cabernet Sauvignon + Syrah, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Fetească Neagră, Domeniul Bogdan, 2016, sec

Vine momentul în care mă hotărăsc să aleg VINUL care mi-a plăcut cel mai mult: grea alegere,  căci fiecare are unicitatea lui! Dar într-un final, mă decid. Pentru ASTĂZI:  SELECTION RIESLING ITALICO. Acesta este considerat cel mai echilibrat soi, venind cumva în armonie cu starea mea interioară. El debutează cu arome de măr verde și fân proaspăt. Are un gust puternic mineral, împletindu-se cu o culoare alb-gălbuie cu reflexii verzui.

Toate acestea fiind spuse, consider că un PAHAR DE VIN ales pe aroma și momentul potrivit, constituie un bun prilej pentru fiecare din noi de a sărbători VIAȚA și de fi recunoscători pentru toate darurile minunate pe care are să ni le ofere.

Apropos de sărbătorit, în acea seară a fost și ziua unui coleg din echipa de bloggeri, pe numele de Adrian Sora, care ne-a încântat cu bună dispoziție, entuziasm și câte o felie de tort cu vreo trei tipuri de ciocolată,ceea ce adăugat serii și mai multe bile albe.

În final, am plecat cu toți mulțumiți și zâmbitori. O seară cu un VIN pe măsură, cu oameni pe măsură, cu dispoziție pe măsură.

Iar altădată… cu siguranță o s-o facem și mai lată.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.